Janella  Purcell

Stir fry z ryżem, chińskimi kiełbaskami i gai lang


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Stir fry z ryżem, chińskimi kiełbaskami i gai lang
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filiżanka ryżu

ząbek czosnku

chili

2 jajka

łyżeczka posiekanego imbiru

łyżka posiekanej dymki

chińska kiełbasa

ćwierć filiżanki kolendry

2 łyżki prażonej szalotki

2 łyżki ziarna sezamu

75 g tempeh

pęczek gai lang

łyżeczka sosu hoi sin

gałązki kolendry

kawałek liścia bananowca

 

 

Przygotowanie:


Ryż gotujemy metodą absorpcji w filiżance wody. Na oleju w woku podsmażamy czosnek, chili i imbir. Dodajemy jajka. Smażymy przez minutę robiąc omlet. Wyjmujemy omlet z woka. Kiełbasę podsmażamy przez minutę. Następnie dodajemy gai lang, ryż, tempeh, dymki, szalotki i ziarno sezamu. Dokładamy omlet. Mieszamy wszystko. Wlewamy sos hoi sin. Podsmażamy przez minutę.
Na talerzu układamy liść bananowca i na nim kładziemy ryż. Posypujemy natką kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak po zanzibarsku
Paul Merret
Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Pulpeciki z pieczeni po florentyńsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczony kurczak z selerem korzeniowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Piersi z kaczki w zielonym pieprzu z cebulką dymką
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.