Stir fry z jagnięciny

Stir fry z jagnięciny
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jagnięcinę pokrój na drobne plastry i obgotuj w wodzie przez około 20 minut. Wodą z gotowania dopełnij szklankę z bulionem mięsnym. W woku rozgrzej 2 łyżki oleju aż zacznie dymić i przesmaż osączone wcześniej mięso. Smaż około 2-3 minuty, podsyp mąką kukurydzianą i przełóż na talerz. W pozostałościach na patelni przesmaż cebulę i dołóż do mięsa. Oczyść patelnię i ponownie rozgrzej do czerwoności, dodaj olej, kolendrę, czarny pieprz i koper włoski, następnie por i marchewkę, a potem paprykę, czosnek i grzyby. Jak się zrumienią dodaj mięso z cebulą i podlej bulionem. Duś aż zgęstnieje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA