Delia  Smith

Steki z sarniny z żurawinowym sosem cumberland


Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Steki z sarniny z żurawinowym sosem cumberland
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 steki z sarniny

1 łyżka stołowa ziaren pieprzu

2 szalotki

żurawinowy sos Cumberland

 

 

Przygotowanie:


Mięso posypujemy z obu stron rozgniecionym w moździerzu pieprzem i smażymy na bardzo rozgrzanym tłuszczu – po 4 minuty z każdej strony, jeśli chcemy by steki były półkrwiste, po 5 minut, jeżeli wolimy średnio wysmażone i po 6 – jeśli lubimy dobrze wysmażone. W połowie smażenia obracamy je i dodajemy drobno posiekane szalotki. Tuż przed podaniem wlewamy na patelnię żurawinowy sos Cumberland i chwilę gotujemy, by trochę odparował i się zagęścił.

powrót

Podobne przepisy

Tostadas z wołowiną
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Grillowana polenta z parmezanem i ragout z polędwiczek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Taco z kurczakiem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kurczak z trawą cytrynową i chili
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.