David Gaboriaud

Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 821

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 steki z miecznika doprawione solą

1 koper włoski pokrojony w cienkie plastry

fileciki i sok z 1 grejpfruta

½ ostrej papryczki drobno posiekanej

cebula czerwona pokrojona w piórka

starta skórka i sok z 1 limonki

liście mięty

oliwa z oliwek

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

W misce wymieszaj koper włoski, cebulę, startą skórkę z limonki, miętę, ostrą papryczkę i sok z grejpfruta. Wlej jedną łyżkę oliwy z oliwek, dopraw do smaku. Na sam koniec dodaj fileciki grejpfruta.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.