Ainsley Harriot

Steki z grilla z dressingiem z anchois


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Steki z grilla z dressingiem z anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

steki wołowe

po jednym na osobę

sól

pieprz do smaku

2-3 łyżki oliwy

łyżka octu z czerwonego wina

6 anchois

listki z pęczka natki

 

 

Przygotowanie:


Ustawić na grillu lub na kuchence rondelek, wlać oliwę, dodać ocet winny. Posiekać fileciki anchois, dołożyć do rondelka, gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą. Rondelek odstawić z ognia, trochę przestudzić. Do ciepłego dressingu dodać posiekane listki pietruszki. Steki przyprawić solą i pieprzem, upiec na grillu. W przekrojonej bułce ułożyć listki sałaty i rukoli, na nich umieścić stek i polać ciepłym dressingiem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.