Janella  Purcell

Stek z sałatką z cebuli


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Stek z sałatką z cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

360-gramowy stek z wołowiny

biała cebula

czerwona cebula

2 łyżki kwaśnej śmietany lub creme fraiche

cytryna

musztarda dijońska

oliwa z oliwek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy przez 6 minut z każdej strony. Odstawiamy na 5 minut.
Cebule szatkujemy bardzo cienko. Dodajemy śmietanę, musztardę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz. Skrapiamy oliwą i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Kociołek cygański
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Goya champuru
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.