Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu

Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na lekko posmarowanej olejem patelni smaż nieposolone steki na niezbyt ostrym ogniu. Gdy osiągną odpowiednie wysmażenie, przełóż nie nakłuwając na deskę by odpoczęły. Na tej samej patelni zeszklij na łyżce masła posiekaną szalotkę i dodaj rozgniecione ziarna zielonego pieprzu. Dodaj wino i odparuj 80 % płynu. Masło pokrój w kostkę i obtocz w mące. Dodaj mieszając stopniowo po kawałku masła do sosu tak, by powstała emulsja. Podaj sos ze stekami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA