Stek na łożu z soli

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Stek na łożu z soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

gruba sól morska

110 g polędwicy

 

Przygotowanie:

Pokryć dno patelni półcentymetrową warstwą soli. Postawić na dużym gazie. Kiedy się rozgrzeje (zacznie trzeszczeć), położyć na niej mięso i usmażyć z obu stron do żądanego stanu. Podawać z duszonymi pomidorami albo z ziemniakami tłuczonymi z masłem lub z mlekiem.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina słodko-kwaśna
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Rolada z dziczyzny z sosem z derenia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cielęcina po mediolańsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.