Donna Dooher

Stek „the man-handler”


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Stek „the man-handler”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ szklanki (175 ml) oliwy z oliwek

½ szklanki (125 ml) octu balsamicznego

¼ szklanki (60 ml) posiekanego rozmarynu

1 łyżka stołowa (15 ml) roztartego czosnku

1 łyżka stołowa (15 ml) świeżo mielonego pieprzu

6 steków z rostbefu (po 300g każdy)

gruboziarnista sól

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Wymieszać oliwę, ocet, rozmaryn, czosnek i pieprz.
Marynować mięso przez godzinę. Na dużym ogniu rozgrzać żeliwną patelnię. Doprawić mię

powrót

Podobne przepisy

Wołowina w piwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony kurczak z selerem korzeniowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.