Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

papier ryżowy



1 op. kiełków np. rzodkiewki lub lucerny

pstrąg - 1 szt.

por - biała część

marchew - 1 szt.

oliwa

kolendra

szczypiorek



Przygotowanie:

Brzuszek sprawionego pstrąga wypchać majerankiem i kawałkami cytryny, lekko posolić, upiec, ostudzić. Por i marchew pokroić w 1 mm słupki. Przygotować kiełki. Z pieczonego pstrąga zdjąć skórę i wyciągnąć ości uzyskując kawałki mięsa. Papier ryżowy namoczyć do miękkości w zimnej wodzie, położyć na blacie. Na dolnej połowie ułożyć warstwę kiełków, kilka kawałków pstrąga, warzywa i

zioła. Zawijać podobnie jak naleśniki uważając, żeby papier nie popękał. Każdy \"naleśnik\" przekroić na 3 części i ułożyć \"na stojąco\" na talerzu. Ozdobić kiełkami, ziołami i oliwą.



powrót

Podobne przepisy

(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka faszerowane
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.