Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

papier ryżowy



1 op. kiełków np. rzodkiewki lub lucerny

pstrąg - 1 szt.

por - biała część

marchew - 1 szt.

oliwa

kolendra

szczypiorek



Przygotowanie:

Brzuszek sprawionego pstrąga wypchać majerankiem i kawałkami cytryny, lekko posolić, upiec, ostudzić. Por i marchew pokroić w 1 mm słupki. Przygotować kiełki. Z pieczonego pstrąga zdjąć skórę i wyciągnąć ości uzyskując kawałki mięsa. Papier ryżowy namoczyć do miękkości w zimnej wodzie, położyć na blacie. Na dolnej połowie ułożyć warstwę kiełków, kilka kawałków pstrąga, warzywa i

zioła. Zawijać podobnie jak naleśniki uważając, żeby papier nie popękał. Każdy \"naleśnik\" przekroić na 3 części i ułożyć \"na stojąco\" na talerzu. Ozdobić kiełkami, ziołami i oliwą.



powrót

Podobne przepisy

Carottes vichy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.