Emeril Lagasse

Spanakopita


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Spanakopita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

300g mrożonego szpinaku

1/4 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

1 łyżeczka suszonej bazyli

1 duże rozmieszane jajko

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

1 opakowanie pokruszonego sera feta

24 rozmrożonych płatów ciasta filo

340 gram niesolonego masła

 

 

Przygotowanie:


powrót

Podobne przepisy

Domowe pączki z różaną konfiturą
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pączki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szarlotka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarty daktylowo-migdałowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Jabłkowa tarta tatin
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding yorkshire
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.