Emeril Lagasse

Spanakopita


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Spanakopita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

300g mrożonego szpinaku

1/4 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

1 łyżeczka suszonej bazyli

1 duże rozmieszane jajko

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

1 opakowanie pokruszonego sera feta

24 rozmrożonych płatów ciasta filo

340 gram niesolonego masła

 

 

Przygotowanie:


powrót

Podobne przepisy

Cytrynowe ciasteczka z galaretką
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cytryna (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placek dyniowy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czekoladowe ciasto kladdkaka
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Sernik z truskawkami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta jabłkowo-miodowa
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto czekoladowe bez mąki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.