Spaghetti z mięsem kraba

Spaghetti z mięsem kraba
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • mięso z całego
  • ugotowanego kraba – ciemne i jasne oddzielnie
  • 3 chili
  • przekrojone na połowy
  • bez pestek
  • liście z pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa
  • paczka spaghetti
  • ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posiekaj natkę, rozetrzyj czosnek ze szczyptą soli i posiekaj. Posiekaj również chili. Włóż białe i ciemne mięso kraba do miski, dodaj sporo posiekanej natki i chili oraz czosnek. Przemieszaj delikatnie, dopraw solą i pieprzem oraz oliwą i sokiem z cytryny. Podaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA