Ruth  Rogers

Spaghetti z mięsem kraba


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z mięsem kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso z całego

ugotowanego kraba – ciemne i jasne oddzielnie

3 chili

przekrojone na połowy

bez pestek

liście z pęczka natki pietruszki

2 ząbki czosnku

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

sok z 1 cytryny

oliwa

paczka spaghetti

ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj natkę, rozetrzyj czosnek ze szczyptą soli i posiekaj. Posiekaj również chili. Włóż białe i ciemne mięso kraba do miski, dodaj sporo posiekanej natki i chili oraz czosnek. Przemieszaj delikatnie, dopraw solą i pieprzem oraz oliwą i sokiem z cytryny. Podaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

powrót

Podobne przepisy

Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lasagne z rosołem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski z bryndzy z sosem warzywnym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Studencka zapiekanka z makaronem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Krewetki w majonezie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.