Ruth  Rogers

Spaghetti z mięsem kraba


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z mięsem kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso z całego

ugotowanego kraba – ciemne i jasne oddzielnie

3 chili

przekrojone na połowy

bez pestek

liście z pęczka natki pietruszki

2 ząbki czosnku

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

sok z 1 cytryny

oliwa

paczka spaghetti

ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj natkę, rozetrzyj czosnek ze szczyptą soli i posiekaj. Posiekaj również chili. Włóż białe i ciemne mięso kraba do miski, dodaj sporo posiekanej natki i chili oraz czosnek. Przemieszaj delikatnie, dopraw solą i pieprzem oraz oliwą i sokiem z cytryny. Podaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

powrót

Podobne przepisy

Domowe cannelloni z pastą  fasolową
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski drożdżowe na parze
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.