Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Spaghetti gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy chili i czosnek. Smażymy przez 2 minuty, dolewamy wino. Dorzucamy ugotowane, odcedzone spaghetti. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy rozdrobnionymi grzankami z chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA