Janella  Purcell

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g spaghetti

natka pietruszki

oliwa z oliwek

czosnek

100 ml białego wina

chili

100 g chleba

cytryna

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Spaghetti gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy chili i czosnek. Smażymy przez 2 minuty, dolewamy wino. Dorzucamy ugotowane, odcedzone spaghetti. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy rozdrobnionymi grzankami z chleba.

powrót

Podobne przepisy

Horapa - owoce morza z makaronem udon
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Filet rybny z pesto i pomidorami glazurowanymi w miodzie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spaghetti marinara
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowy makaron tagliatelle
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Kluski pomidorowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.