Adam Chrząstowski

Spaghetti aglio olio peperoncino


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 27964

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 kg spaghetti agnesi

2 ząbki czosnku

3 świeże papryczki chili

100 ml oliwy z oliwek extra virgin

sól

100 g parmezan w kawałku

 

 

Przygotowanie:


Makaron ugotuj al dente, w dużej ilości osolonej wody. Posiekaj drobno czosnek i papryczki. W rondlu lekko rozgrzej oliwę i obsmaż w niej (bez karmelizacji) papryczkę, następnie dodaj czosnek i obsmaż 3 sekundy. Natychmiast dodaj odcedzony wcześniej makaron i całość smażąc wymieszaj. Przypraw niewielką ilością soli. Przełóż makaron do dużej miski i zetrzyj na niego parmezan.

powrót

Podobne przepisy

Orecchiette z mulami, ziemniakami i cukinią
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lasagne bolognese
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Linguine z mulami i orzechowo- pietruszkowym pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Pampuchy poznańskie z mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.