Delia  Smith

Sos z wina imbirowego i brandy


Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos z wina imbirowego i brandy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

11 dag masła

17 dag miękkiego

ciemnego cukru trzcinowego

4 łyżki stołowe wina imbirowego

2 łyżki stołowe brandy

2 kawałki marynowanego w syropie imbiru

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wrzucamy masło i cukier. Mieszamy i wlewamy wino. Podgrzewamy na małym ogniu przez 5 – 6 minut, a gdy cukier się rozpuści – dodajemy brandy, oraz niezbyt drobno posiekany imbir. Gotowym sosem polewamy imbirowe puddingi przed wstawieniem pod rozgrzany grill.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chutney z daktyli i tamaryndowca
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.