Delia  Smith

Sos z wina imbirowego i brandy


Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos z wina imbirowego i brandy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

11 dag masła

17 dag miękkiego

ciemnego cukru trzcinowego

4 łyżki stołowe wina imbirowego

2 łyżki stołowe brandy

2 kawałki marynowanego w syropie imbiru

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka wrzucamy masło i cukier. Mieszamy i wlewamy wino. Podgrzewamy na małym ogniu przez 5 – 6 minut, a gdy cukier się rozpuści – dodajemy brandy, oraz niezbyt drobno posiekany imbir. Gotowym sosem polewamy imbirowe puddingi przed wstawieniem pod rozgrzany grill.

powrót

Podobne przepisy

Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.