Anna Olson

Sos z wędzonej papryki


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Sos z wędzonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ szklanki bulionu drobiowego

30 ml wytrawnego sherry

2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku

sól

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj bulion. Wymieszaj w miseczce sherry, skrobię i paprykę. Za pomocą trzepaczki rozrób wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

powrót

Podobne przepisy

Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.