Anna Olson

Sos z wędzonej papryki


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Sos z wędzonej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ szklanki bulionu drobiowego

30 ml wytrawnego sherry

2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku

sól

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj bulion. Wymieszaj w miseczce sherry, skrobię i paprykę. Za pomocą trzepaczki rozrób wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

powrót

Podobne przepisy

Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.