Sos z kolendry i kminu

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Sos z kolendry i kminu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżeczki prażonych nasion kminu rzymskiego

200 g świeżej

posiekanej kolendry

3 ząbki czosnku

60 ml octu sherry

60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć kmin, kolendrę, czosnek i ocet do malaksera. Miksuj, stopniowo dolewając oliwę. Dopraw solą. Przechowuj w zakręconym słoiku.

powrót

Podobne przepisy

Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Papri Chaat – kremowe, chrupiące krążki z ciasta w jogurcie
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Szarmula
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.