Sos z kolendry i kminu

Sos z kolendry i kminu
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 2 łyżeczki prażonych nasion kminu rzymskiego
  • 200 g świeżej
  • posiekanej kolendry
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 ml octu sherry
  • 60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć kmin, kolendrę, czosnek i ocet do malaksera. Miksuj, stopniowo dolewając oliwę. Dopraw solą. Przechowuj w zakręconym słoiku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA