Sos z czerwonej lub żółtej papryki

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sos z czerwonej lub żółtej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

1 słoik pieczonej papryki

czerwonej lub żółtej

1 mała cebula

posiekana

2 ząbki czosnku

½ szklanki bulionu z kurczaka

2 gałązki świeżego tymianku

2 łyżki tequili

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Postaw rondel na średnim ogniu. Dodaj oliwę i rozgrzewa

powrót

Podobne przepisy

(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.