Sos z czerwonej lub żółtej papryki

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sos z czerwonej lub żółtej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

1 słoik pieczonej papryki

czerwonej lub żółtej

1 mała cebula

posiekana

2 ząbki czosnku

½ szklanki bulionu z kurczaka

2 gałązki świeżego tymianku

2 łyżki tequili

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Postaw rondel na średnim ogniu. Dodaj oliwę i rozgrzewa

powrót

Podobne przepisy

Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.