Sos z borówek amerykańskich

Sos z borówek amerykańskich
Oceń przepis:
116 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotowanie:

Składniki:
4 szklanki borówek, świeżych lub mrożonych
½ szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka skrobi kukurydzianej wymieszana z dwiema łyżkami zimnej wody

Przygotowanie:
Borówki, cukier i sok z cytryny podgrzewać w rondlu przez 5 minut. Kiedy owoce zmiękną i powstanie dużo płynu, dodać wanilię i mieszając wlać skrobię. Gotować przez minutę mieszając.

© Annabel Langbein



 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA