Annabel  Langbein

Sos z borówek amerykańskich


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos z borówek amerykańskich
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 szklanki borówek, świeżych lub mrożonych

½ szklanki cukru

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 łyżka skrobi kukurydzianej wymieszana z dwiema łyżkami zimnej wody



Przygotowanie:

Borówki, cukier i sok z cytryny podgrzewać w rondlu przez 5 minut. Kiedy owoce zmiękną i powstanie dużo płynu, dodać wanilię i mieszając wlać skrobię. Gotować przez minutę mieszając.



© Annabel Langbein







powrót

Podobne przepisy

Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Raita ze szpinakiem i koperkiem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.