Sos Velouté

Sos Velouté
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
8

Przygotowanie:

W małym garnku na średnim ogniu roztop masło. Dodaj mąkę i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając (mąka nie powinna nabrać koloru).

Wlej bulion, energicznie mieszając, i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut, często mieszając, aby pozbyć się smaku surowej mąki i uzyskać gęstą konsystencję (powinna przypominać śmietanę kremówkę).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA