Sos tonnato

Sos tonnato
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju (2 x 80 g)
  • 2 łyżki drobno posiekanej słodkiej cebuli
  • 4 łyżki kaparów
  • 1 łyżka zalewy ze słoika z kaparami
  • 2 łyżeczki pasty anchois
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 1 główka radicchio

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W malakserze zmiel na gładką pastę tuńczyka z cebulą, sokiem cytrynowym, 2 łyżkami kaparów, zalewą i pastą anchois. W czasie mielenia powoli dolewaj oliwy do malaksera. Dopraw sos do smaku i podawaj schłodzony z kawałkami kurczaka z rożna na kawałkach liści radicchio.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA