Anna Olson

Sos tonnato


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sos tonnato
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki tuńczyka w oleju (2 x 80 g)

2 łyżki drobno posiekanej słodkiej cebuli

4 łyżki kaparów

1 łyżka zalewy ze słoika z kaparami

2 łyżeczki pasty anchois

4 łyżki oliwy

sól i pieprz

1 główka radicchio

 

 

Przygotowanie:


W malakserze zmiel na gładką pastę tuńczyka z cebulą, sokiem cytrynowym, 2 łyżkami kaparów, zalewą i pastą anchois. W czasie mielenia powoli dolewaj oliwy do malaksera. Dopraw sos do smaku i podawaj schłodzony z kawałkami kurczaka z rożna na kawałkach liści radicchio.

powrót

Podobne przepisy

Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.