Sos tatarski

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska

Sos tatarski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 żółtka

3 łyżki octu z białego wina

1 łyżka musztardy diżońskiej

200 ml oleju roślinnego

1 łyżka posiekanych kaparów

1 łyżka posiekanych korniszonów

4 zielone oliwki

posiekane

1 czerwona cebula

posiekana

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać ze sobą żółtka, musztardę i ocet. Bardzo powoli dodawać olej delikatnie mieszając, aż do uzyskania gęstego majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Dodać sok z cytryny. Cebulę, korniszony, kapary, natkę pietruszki i oliwki dodać do majonezu i wymieszać. Do momentu podania przechowywać w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.