Sos tatarski

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska

Sos tatarski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 żółtka

3 łyżki octu z białego wina

1 łyżka musztardy diżońskiej

200 ml oleju roślinnego

1 łyżka posiekanych kaparów

1 łyżka posiekanych korniszonów

4 zielone oliwki

posiekane

1 czerwona cebula

posiekana

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sok z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać ze sobą żółtka, musztardę i ocet. Bardzo powoli dodawać olej delikatnie mieszając, aż do uzyskania gęstego majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Dodać sok z cytryny. Cebulę, korniszony, kapary, natkę pietruszki i oliwki dodać do majonezu i wymieszać. Do momentu podania przechowywać w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.