Delia  Smith

Sos śliwkowy do czekoladowego sufletu


Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos śliwkowy do czekoladowego sufletu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilkanaście pozostałych z sufletu

namoczonych w Armaniaku śliwek

14 deka creme fraiche lub lekko ubitej śmietany

 

 

Przygotowanie:


Śliwki miksujemy na pure, dodajemy creme fraiche lub śmietanę i delikatnie mieszamy, tworząc piękny, marmurkowy wzór. Sosem polewamy porcje sufletu.

powrót

Podobne przepisy

Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.