Maryla Musidłowska

Sos salsa verde


Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 6483

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek pietruszki

ząbek czosnku

10 kaparów

4 małe ogórki konserwowe

3 filety z sardeli

1 czerstwa bułka

6 łyżek octu winnego balsamicznego

1 jajko ugotowane na twardo

oliwa z oliwek extra vergine

sól

pieprz

łyżka cukru

 

 

Przygotowanie:


Pokrojoną bułkę zamocz w occie. Posiekaj drobno pietruszkę, czosnek, kapary, sardele oraz ogórki. Utrzyj wszystko w moździerzu. Dodaj gotowane żółtko. Dodaj odciśniętą z nadmiaru octu bułkę. Dodaj sól, pieprz i łyżeczkę cukru. Ucieraj nadal dodając jednocześnie oliwę. Można także przed dodaniem oliwy przetrzeć masę przez sitko. Przełóż sos do miseczek. Gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.