Sos octowy z chili

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Sos octowy z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki octu ryżowego

2-3 łyżki cukru

½ łagodnej papryczki chili, pokrojonej na cienkie kawałki

Przygotowanie:

W małej miseczce wymieszaj ocet i cukier, aż się całkowicie rozpuści. Dodaj papryczkę. Sos może być przechowywany do 5 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.