Sos nuoc cham

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Sos nuoc cham
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ząbek czosnku

3 papryczki chili

7 łyżek dobrego sosu sojowego

7 łyżek cukru

2 łyżki wody

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć czosnek i chili w moździerzu na pastę. Do miski wlać sos rybny, cukier, wodę i sok z cytryny. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać pastę z czosnku i chili, wymieszać. Chili powinno się unosić na powierzchni sosu.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.