Sos Napoli

Sos Napoli
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Kim McCosker

Seria kulinarna:
4 składniki (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • oliwa
  • 6 świeżych liści bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • rozgniecione

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Delikatnie podsmaż rozgnieciony czosnek na oliwie. Otwórz puszkę pomidorów i przepuść je przez gęste sito. Dodaj powstały przecier pomidorowy, zanim czosnek się zrumieni. Dopraw sos solą oraz świeżo mielonym, czarnym pieprzem i podgrzewaj na małym ogniu 10 minut. Dodaj podarte liście bazylii i gotuj jeszcze 5-1

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA