Sos koperkowy do wędzonego łososia

Przepis z programu Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos koperkowy do wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

15 g cukru

80 g musztardy Dijon

200 ml octu z czerwonego wina

400 ml oliwy

sól i świeżo zmielony pieprz

2 łyżki posiekanego koperku

 

 

Przygotowanie:


W misce trzepaczką wymieszać cukier, ocet i musztardę. Wlewać oliwę małym strumyczkiem, cały czas mieszając trzepaczką, aż sos będzie gładki i gęsty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.