Sos koperkowy do wędzonego łososia

Przepis z programu Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos koperkowy do wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

15 g cukru

80 g musztardy Dijon

200 ml octu z czerwonego wina

400 ml oliwy

sól i świeżo zmielony pieprz

2 łyżki posiekanego koperku

 

 

Przygotowanie:


W misce trzepaczką wymieszać cukier, ocet i musztardę. Wlewać oliwę małym strumyczkiem, cały czas mieszając trzepaczką, aż sos będzie gładki i gęsty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Pasta z wędzonej makreli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.