Sos koktajlowy

Sos koktajlowy
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
2

Składniki:

  • ½ szklanki świeżo startego chrzanu
  • 1 łyżeczka octu z białego wina
  • ¾ szklanki keczupu
  • sok z ½ cytryny
  • ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
  • ¼ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki ostrego sosu (opcjonalnie)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj chrzan i ocet, a następnie połącz z keczupem. Dodaj sok z cytryny, sól, cukier i ewentualnie ostry sos. Przykryj i przechowuj w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA