Sos jabłkowy z rozmarynem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jabłkowy z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki oliwy

4 obrane cebule

pokrojone w piórka

4 miejscowe jabłka

bez gniazd nasiennych

pokrojone w kawałki

60 ml octu z cydru

1 łyżka suszonego rozmarynu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złocistobrązowa. Dorzuć jabłka i rozmaryn, wlej ocet, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj. Duś, aż jabłka zmiękną. Podawaj ciepły albo przechowuj w lodówce i podawaj zimny.

powrót

Podobne przepisy

Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Salsa barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.