Sos jabłkowy z rozmarynem

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jabłkowy z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki oliwy

4 obrane cebule

pokrojone w piórka

4 miejscowe jabłka

bez gniazd nasiennych

pokrojone w kawałki

60 ml octu z cydru

1 łyżka suszonego rozmarynu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złocistobrązowa. Dorzuć jabłka i rozmaryn, wlej ocet, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj. Duś, aż jabłka zmiękną. Podawaj ciepły albo przechowuj w lodówce i podawaj zimny.

powrót

Podobne przepisy

Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.