Jennifer  Paterson

Sos gruszkowo-migdałowo-kasztanowy do pieczeni wołowej


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos gruszkowo-migdałowo-kasztanowy do pieczeni wołowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

3 pomidory bez skóry i pestek

posiekane

1 ząbek czosnku

30 g czerstwego chleba

110 g mielonych migdałów

285 ml wytrawnego białego wina

210 g jadalnych kasztanów

obranych i ugotowanych w czerwonym winie

3 pokrojone gruszki

bez gniazd nasiennych

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej oliwę w masywnym rondlu i uduś pomidory do miękkości. Utrzyj tłuczkiem w moździerzu czosnek z chlebem i dodaj do pomidorów wraz ze zmielonymi migdałami. Wlej białe wino i mieszając odparuj do konsystencji gęstego sosu. Dodaj kasztany i gruszki. Zagrzej całość, podawaj do pieczeni wołowej.

powrót

Podobne przepisy

Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.