Jennifer  Paterson

Sos gruszkowo-migdałowo-kasztanowy do pieczeni wołowej


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos gruszkowo-migdałowo-kasztanowy do pieczeni wołowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

3 pomidory bez skóry i pestek

posiekane

1 ząbek czosnku

30 g czerstwego chleba

110 g mielonych migdałów

285 ml wytrawnego białego wina

210 g jadalnych kasztanów

obranych i ugotowanych w czerwonym winie

3 pokrojone gruszki

bez gniazd nasiennych

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej oliwę w masywnym rondlu i uduś pomidory do miękkości. Utrzyj tłuczkiem w moździerzu czosnek z chlebem i dodaj do pomidorów wraz ze zmielonymi migdałami. Wlej białe wino i mieszając odparuj do konsystencji gęstego sosu. Dodaj kasztany i gruszki. Zagrzej całość, podawaj do pieczeni wołowej.

powrót

Podobne przepisy

Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Raita ze szpinakiem i koperkiem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.