Delia  Smith

Sos do sałatki


Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos do sałatki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 czubate łyżki przecieru pomidorowego

4 pełne łyżki soku z limonek

100 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

2 łyżki nasion kminu rzymskiego

łyżeczka pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:


Do naczynia wrzucamy przecier, dodajemy sok z limonek i oliwę. Doprawiamy kminem rzymskim, uprażonym i sproszkowanym w moździerzu, oraz pieprzem kajeńskim. Wszystko razem mieszamy, aż dobrze się połączy.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.