Sos daktylowo-pomarańczowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos daktylowo-pomarańczowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 filiżanka posiekanych, wypestkowanych daktyli

1 filiżanka świeżego soku pomarańczowego

1 łyżka skórki z pomarańczy

1 filiżanka jogurtu



Przygotowanie:

Daktyle zalać sokiem i gotować przez 10 minut, aż zmiękną. Ostudzić i zmiksować z jogurtem i skórką z pomarańczy.

Podawać z gotowanymi na parze warzywami albo świeżymi owocami.

powrót

Podobne przepisy

Pasta jajeczna
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta jajeczna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.