Sos daktylowo-pomarańczowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos daktylowo-pomarańczowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 filiżanka posiekanych, wypestkowanych daktyli

1 filiżanka świeżego soku pomarańczowego

1 łyżka skórki z pomarańczy

1 filiżanka jogurtu



Przygotowanie:

Daktyle zalać sokiem i gotować przez 10 minut, aż zmiękną. Ostudzić i zmiksować z jogurtem i skórką z pomarańczy.

Podawać z gotowanymi na parze warzywami albo świeżymi owocami.

powrót

Podobne przepisy

Chutney z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia indyjska
Dip z białej fasoli i pistacji
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.