Anne Burrell

Sos czekoladowy


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g gorzkiej albo deserowej czekolady

¼ szklanki śmietany kremówki

2 łyżki masła

1 łyżka syropu kukurydzianego

1 duża szczypta cynamonu

 

 

Przygotowanie:


Wlej do rondla 2 cm wody i zagotuj. Włóż czekoladę do metalowej albo żaroodpornej szklanej miski i ustaw na rondlu tak, żeby nie dotykała dnem wody. Dodaj pozostałe składniki, a kiedy czekolada się stopi, zdejmij miskę z rondla. Wymieszaj i nałóż porcje ciepłego sosu na ptysie.

powrót

Podobne przepisy

Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowy ketchup
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajwańska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.