Delia  Smith

Sos barbecue – glazura do grillowanych mięs


Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Sos barbecue – glazura do grillowanych mięs
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 morela

2 łyżki ciemnego

brązowego cukru

60 ml sosu Worcester

60 ml jasnego sosu sojowego

2 łyżki przecieru pomidorowego

płaska łyżka tartego imbiru

łyżeczka imbiru w proszku

szczypta pieprzu

parę kropli sosu Tabasco

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i starannie miksujemy.

powrót

Podobne przepisy

Hummus z jabłkiem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.