Annabel  Langbein

Sorbety z jabłek i malinojeżyn


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbety z jabłek i malinojeżyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

sorbet z jabłek:

8 średnich, zielonych jabłek

skórka starta z cytryny

¼ szklanki soku z cytryny

2 ½ szklanki cukru

2 łyżki Calvadosu



sorbet z malinojeżyn:

1 kg mrożonych malinojeżyny

2 ½ szklanki cukru

skórka starta z cytryny

¼ szklanki soku z cytryny

2 łyżki likieru Cassis



Przygotowanie:

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać skórkę, sok z cytryn i cukier. Wymieszać. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny.

Malinojeżyny, cukier, skórkę, sok z cytryn i likier zmiksować w robocie kuchennym. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Wyjąć zamrożone jabłka. Zmiksować je w robocie z Calvadosem. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Sorbety podawać razem.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus z kiwi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Racuszki z jabłkami i lodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.