Annabel  Langbein

Sorbety z jabłek i malinojeżyn


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbety z jabłek i malinojeżyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

sorbet z jabłek:

8 średnich, zielonych jabłek

skórka starta z cytryny

¼ szklanki soku z cytryny

2 ½ szklanki cukru

2 łyżki Calvadosu



sorbet z malinojeżyn:

1 kg mrożonych malinojeżyny

2 ½ szklanki cukru

skórka starta z cytryny

¼ szklanki soku z cytryny

2 łyżki likieru Cassis



Przygotowanie:

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać skórkę, sok z cytryn i cukier. Wymieszać. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny.

Malinojeżyny, cukier, skórkę, sok z cytryn i likier zmiksować w robocie kuchennym. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Wyjąć zamrożone jabłka. Zmiksować je w robocie z Calvadosem. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Sorbety podawać razem.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Crepes Suzette
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie pieczone w winie marsala
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.