Sorbet z mlekiem ryżowym i hibiskusem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet z mlekiem ryżowym i hibiskusem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 filiżanki mrożonego mleka ryżowego

1-2 łyżki syropu z hibiskusa

2 owoce finger lime bez pestek

2 łyżki posiekanych migdałów

kwiaty hibiskusa z syropu do dekoracji

Przygotowanie:

Mleko zmiksować z syropem i finger lime. Przed podaniem posypać migdałami, skropić syropem i przybrać kwiatami.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sułtański pudding ryżowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Gruszki w cieście filo
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Panna cotta z sosem poziomkowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mus z mango z lodami w ciasteczkach
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.