Ruth  Rogers

Sorbet malinowy


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sorbet malinowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 cytryny

sok z 2 cytryn

800 g drobnego cukru

1,80 kg malin

 

 

Przygotowanie:


Pokrój całe cytryny, ze skórką i miąższem, włóż do naczynia malaksera i zmiel na gładką masę. Dodaj cukier i włącz pulsacyjnie, żeby wymieszać go z cytryną, nie napowietrzając masy. Dodaj połowę malin, miel przez minutę i dodaj drugą połowę. Dolej sok z cytryn. Wymieszaj starannie i wlej do zmrożonego naczynia maszynki do lodów. Mieszaj 30-40 min.

powrót

Podobne przepisy

Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.