Maryla Musidłowska

Sorbet ananasowy


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 8136

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duży dojrzały ananas

150 ml gęstego mleka kokosowego

miód lub cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Obierz i podziel ananasa na cząstki łatwe do zmiksowania. Zmiksuj z mlekiem kokosowym. Dosłódź do smaku. Przelej do płaskiego naczynia i wstaw do zamrażarki na 4 godziny. Podawaj jak lody.

powrót

Podobne przepisy

(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jądra z czekolady i orzechów laskowych
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zapieczone lody z sosem zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.