Jacek Sikora

Sorbet ananasowo-kokosowy


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet ananasowo-kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka mleka kokosowego

pół szklanki cukru trzcinowego

łyżeczka startego świeżego imbiru

jeden nieduży świeży drobno pokrojony ananas

sok z połowy limonki

połowa orzecha kokosowego do podania

 

Przygotowanie:

Do blendera wrzucić wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do łupiny orzecha i wstawić do zamrażalnika na ok. 30 do 40 minut. Sorbet warto przemieszać w trakcie procesu mrożenia.

powrót

Podobne przepisy

Pudding czekoladowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.