Jacek Sikora

Sorbet ananasowo-kokosowy


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet ananasowo-kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka mleka kokosowego

pół szklanki cukru trzcinowego

łyżeczka startego świeżego imbiru

jeden nieduży świeży drobno pokrojony ananas

sok z połowy limonki

połowa orzecha kokosowego do podania

 

Przygotowanie:

Do blendera wrzucić wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do łupiny orzecha i wstawić do zamrażalnika na ok. 30 do 40 minut. Sorbet warto przemieszać w trakcie procesu mrożenia.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka marchewkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie
Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.