Malka Kafka

Sola w sosie jagodowym


Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 4128

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 duże filety z soli

2 łyżki masła

2 łyżki jagód

0,5 szklanki śmietanki 36%

pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Przygotuj wcześniej puree z ziemniaków wg przepisu, który lubisz. Ubij śmietanę na sztywno, wstaw do lodówki. Jagody zmiksuj. Rozpuść masło na średnim ogniu i uduś na nim solę tak, aby odparowała z niej woda, posól i popieprz. Tuż przed podaniem wymieszaj bitą śmietanę z jagodami. Ułóż na talerzu łyżką do lodów 3 gałki ziemniaków, filet z soli, a na nim połóż dużą łyżkę śmietany z jagodami.

powrót

Podobne przepisy

Galareta z sandaczem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Troć faszerowana nadzieniem z pstrąga, warzyw i grzybów
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.