Śniadanie starego McDonalda

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Śniadanie starego McDonalda
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 grillowana kiełbasa jagnięca

1 grillowana kiełbasa wieprzowa

200 g grillowanego bekonu

100 g steku

1 pokrojona czerwona cebula

150 g masła

1 filiżanka posiekanych grzybów shiitake

1 pomidor przekrojony na pół

6 jajek

pół filiżanki śmietany

1 posiekany pęczek szczypiorku

100 g startego sera

sól

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Na patelni stopić masło. Podsmażyć cebulę i grzyby. Przyprawić solą.
Jajka roztrzepać ze śmietaną.
Na patelni grillowej obsmażyć stek (powinien pozostać krwisty).
Naczynie do zapiekania natłuścić masłem. Ułożyć w nim obie kiełbasy, bekon, obsmażony stek, połówki pomidora i grzyby z cebulą. Wlać mieszankę jajeczno-śmietanową. Posypać startym serem i szczypiorkiem.
Piec przez 12 minut, żeby jajka się ścięły, a ser stopił.

powrót

Podobne przepisy

Polędwiczki jagnięce po marokańsku
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z chili i nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Makaron ze schabem i boczniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
Tażin z kulkami mięsnymi i jajkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Wieże z tortilli
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Schab pieczony ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.