Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

115 g sera Saint Marceline

30 g mąki

2 jaja rozkłócone

90 g japońskiej tartej bułki czyli panko

olej roślinny (do głębokiego smażenia)

1 słoik dżemu ze szwedzkiej borówki brusznicy



Przygotowanie:

Rozgrzej olej we frytkownicy lub rondlu do 190°C. Podziel ser na 4 równe kawałki.

W trzech miskach przygotuj: mąkę, jaja i pPanko. Obtocz ser w mące. Zanurz w jajach i obtocz w bułce tartej. Powtórz cały proces. Rozgrzej 120 g dżemu w rondelku. Włóż ser do gorącego oleju. Wyjmij, gdy stanie się złocistobrązowy.



Podanie:

Nałóż 30 g dżemu do miseczki. Na wierzchu połóż ser i podawaj.



© 2012 Corey Roberts





powrót

Podobne przepisy

Warzywne chili i sałata z awokado
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 38)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Placki z kminem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.