Smażony ryż z kawałkami soli

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażony ryż z kawałkami soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ filiżanki oleju

¼ kg filetów soli

½ pęczka dymki

6 pokrojonych morel

2 filiżanki gotowanego ryżu

½ filiżanki groszku

½ jabłka pokrojonego w cienkie wiórki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrój rybę i podsmaż na oleju. Dodaj dymkę, morele i ryż, dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj groszek i podsmażaj jeszcze przez chwilę. Udekoruj wiórkami jabłka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grillowana kukurydza
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.