Smażony ryż z kawałkami soli

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażony ryż z kawałkami soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ filiżanki oleju

¼ kg filetów soli

½ pęczka dymki

6 pokrojonych morel

2 filiżanki gotowanego ryżu

½ filiżanki groszku

½ jabłka pokrojonego w cienkie wiórki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrój rybę i podsmaż na oleju. Dodaj dymkę, morele i ryż, dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj groszek i podsmażaj jeszcze przez chwilę. Udekoruj wiórkami jabłka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Crostini z tuńczykiem w pistacjach
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.