Smażony lucjan z puree ze słodkich ziemniaków

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Smażony lucjan z puree ze słodkich ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety lucjana ze skórą

2 łyżki oliwy

2 filiżanki obranych i pokrojonych słodkich ziemniaków

ćwierć filiżanki mleka ryżowego

2 łyżeczki startego imbiru

łyżeczka oleju sezamowego

sól i biały pieprz

limetka

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaka i imbir ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Rozgrzać oliwę na patelni i ułożyć na niej filety skórą do dołu. Docisnąć i smażyć przez minutę. Zmniejszyć płomień i smażyć przez 3 minuty, aż skóra się zrumieni. Przygotować puree ziemniaczane z dodatkiem oleju sezamowego, mleka i reszty przypraw. Ułożyć rybę na puree i ozdobić cząstką limetki.

powrót

Podobne przepisy

Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Pieczona ryba z tapenadą z suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryby w tempurze z surówką coleslaw
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Łosoś po kaszubsku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pstrąg smażony
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.