Ruth  Rogers

Smażony kurczak faszerowany mascarpone


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Smażony kurczak faszerowany mascarpone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 mały kurczak

luzowany

podzielony na pół

opakowanie serka mascarpone

duża garść listków rozmarynu

skórka otarta z 1 cytryny

sok z ½ cytryny

2 plastry szynki prosciutto San Daniele

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 250 stopni C. Posiekaj drobno rozmaryn i wymieszaj z mascarpone. Dodaj skórkę z cytryny i wymieszaj ponownie, aż serek będzie lekki i puszysty. Poluźnij skórę na kurczaku, włóż pod nią po plastrze szynki oraz nadzienie z serka. Rozgrzej mocno oliwę na dużej patelni i obsmaż porcje kurczaka skórą do dołu. Wstaw patelnię z kurczakiem do piekarnika i piecz 10 min. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Pikantne skrzydełka
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Fajitas z el popo
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tażin z kulkami mięsnymi i jajkami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.