Anjum  Anand

Smażony halibut w kokosowej panierce


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Smażony halibut w kokosowej panierce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 steki z halibuta lub innej białej ryby o zwartym mięsie

olej roślinny do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć wszystkie składniki marynaty w moździerzu. Pokryć rybę marynatą i odstawić co najmniej na godzinę. Wymieszać mąkę z miąższem kokosa. Dokładnie obtoczyć kawałki ryby w panierce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę na małym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Łosoś w cytrynowym syropie z sałatką ze szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.