Anjum  Anand

Smażony halibut w kokosowej panierce


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Smażony halibut w kokosowej panierce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 steki z halibuta lub innej białej ryby o zwartym mięsie

olej roślinny do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Utrzeć wszystkie składniki marynaty w moździerzu. Pokryć rybę marynatą i odstawić co najmniej na godzinę. Wymieszać mąkę z miąższem kokosa. Dokładnie obtoczyć kawałki ryby w panierce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę na małym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.