Jola Słoma

Smażony camembert


Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 5159

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 camemberty 120 g

2 cykorie

1 łyżka masła

1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

1/4 łyżeczki czarnej soli

szczypta asafetydy

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki cykorię podsmażamy na maśle z dodatkiem czarnej soli i asafetydy, aż się lekko zeszkli. Dorzucamy pokrojony w kostkę camembert, mieszamy i czekamy, aż się lekko rozpuści. Posypujemy czarnym pieprzem. Czarna sól i asafetyda pochodzą z Indii, można je kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki gryczane z warzywnym gulaszem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Gołąbki w liściach chrzanu
Jola Słoma
Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Gołąbki
Warzywa w sosie sezamowym
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placki marchewkowe z musem chrzanowym z awokado
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.