Lucinda Scala  Quinn

Smażone ziemniaki hash browns


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Smażone ziemniaki hash browns
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

1 łyżka masła

¼ cebuli

posiekanej

1 ziemniak

ugotowany i starty na tarce

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać oliwę, włożyć masło. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, podusić do miękkości. Dodać startego ziemniaka, sól, pieprz i wymieszać. Uformować zwarty placek przyciskając łyżką. Pilnować, by nie przywarł do patelni. Obrócić. Smażyć na złoto, w sumie 10-12 minut. Sosikiem spod kurczaka polać placek ziemniaczany. Podzielić na kawałki.

powrót

Podobne przepisy

Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.