Smażone ziemniaczki brabant

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

Smażone ziemniaczki brabant
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kg obranych ziemniaczków

4 szklanki oleju roślinnego

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Pokroić ziemniaki w równą kostkę. Przełożyć do średniej wielkości garnka i zalać wodą. Gotować przez ok. 10 minut, tak żeby ziemniaki były bardziej miękkie. Po upływie tego czasu ziemniaki odcedzić i osuszyć na papierowym ręczniku.

powrót

Podobne przepisy

Kopytka z kurkami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Placuszki z fasoli black-eye
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Curry z ciecierzycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Fasolka szparagowa z pomidorami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.